Fysik

Temperaturstigning

04. november 2013 af AndreaasQ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg får af vide at en resistor med en resistans på 10 Ω nedsænkes i en isoleret beholder med 100 g vand. Der løber en strøm på 1,0 A gennem den i 120 sekunder.

Herfra skal jeg så beregn den forventede temperaturstigning i vandet. 

Jeg gør således: 

Jeg starter med at finde U, 

U=R*I=10Ω*1,0A=10V

Herfra finder jeg Eresistor:

Eresistor=U2/R*t=10V^2/10Ω*120s=1200 C

Herfra finder jeg så temperaturstigningen:

ΔT=mvand*cvand-Eresistor=0,1kg*4,2kJ/(kg*ºC)-1200C=-1,19958*10^3

....Jeg kan ikke se, hvor det går galt. 

Nogen idéer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af peter lind

Den første del kan du slippe lidt nemmere over ved at bruge P = U*I = R*I*I = R*I2

Den sidste del. Der gælder

Eresistor = m*c*ΔT


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Eresistor = 1200 J

Eresistor=mvand*cvand*ΔT <=>

ΔT = Eresistor/(mvand*cvand)

ΔT = 1200J/(0,100kg*4200J/(kg*ºC)) = 2,9 ºC


Svar #3
04. november 2013 af AndreaasQ (Slettet)

Hvad skal jeg bruge effekten til? 


Svar #4
04. november 2013 af AndreaasQ (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg kan godt se hvor jeg svipser


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af mathon

i oversigt:

                      energimodtagelse                     =                  energiafgivelse       uden energiudveksling med omgivelserne

                          m • c • ΔT                             =                       R • I2 • t

               (0,1 kg) • (4,186 kJ/(kg·K)) • ΔT      =                 (10 Ω) • (1 A)2 • (120 s)

                     (418,6 J/K) • ΔT                         =                       1200 J

                                                                ΔT  =  (1200 J) / (418,6 J/K)

                                                                ΔT  ≈  2,9 K


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2013 af Savior123 (Slettet)

Og det er Fysik på A niveau i Gym?


Skriv et svar til: Temperaturstigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.