Matematik

trekant.

06. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
hej..
jeg har en opgave med en trekant ABC hvor vinkel c er ret. D er fodpunktet for højden hc. |AD|=4 og |DB|=9.

jeg skal beregne længden af hc.

nogle der kan hjælpe mig for er pænt meget lost i den opgave, da jeg syntes jeg mangler nogle imformationer...

Svar #1
07. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2005 af km55 (Slettet)

Hej.

går ud fra den er taget ud fra eksamensbogen. Hvilken opgave er det?

Svar #3
07. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

det er 1.041
men ved ikke hvilken en af bøgerne det er.... da vi har fået den på kopi..

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2005 af km55 (Slettet)

får du ikke andre oplysninger? helle ikke på en tegning...

Svar #5
07. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

det er de eneste oplysninger.... der er tegnet en skitse over trekanten men ikke med flere oplysninger end dem der er opgivet i teksten

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Vink: Trekanterne ACB, CDB og ADC er ensvinklede.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2005 af km55 (Slettet)

der er heller ikke lavet nogle tegn på tegningen om at to af vinklerne er ens eller at to af siderne er det? For umiddelbart vil jeg påstå at der mangler en oplysning... står der om trekanten er ligebenet eller ligesidet?

Svar #8
07. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

nej overhoved ikke


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2005 af km55 (Slettet)

Må indrømme at jeg synes den er lidt triggy så... sorry... prøv at stille spørgsmålet igen i et nyt indlæg... kan være at der så er en anden der kan hjælpe...

Svar #10
07. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

ej det er okay... tror at det er et spørgsmål vores matematik lærer kan blive nød til at svare på da den er pænt underlig denne opgave..

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

CDB er ensvinklet med ADC. Altså har vi:

AC/BC = CD/BD = AD/CD.

Vi kigger på

CD/BD = AD/CD

Og indsætter de kendte værdier:

CD/9 = 4/CD

Og i den ligning finder vi så CD, som er svaret på opgaven.

Svar #12
07. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

hvordan ved du at de er ensvinklede??

Svar #13
08. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

ville barelige gøre opmærksom på at denne opgave slet ikke er så svær som den lyder til alligevel..... man skal bare løse den ved hjælp af pythagaros..

Svar #14
08. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

ville barelige gøre opmærksom på at denne opgave slet ikke er så svær som den lyder til alligevel..... man skal bare løse den ved hjælp af pythagaros..

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tegner man en højde fra den rette vinkel i en retvinklet trekant, vil de to ny trekanter altid være ensvinklede med den oprindelige trekant. Let nok at vise - men besværligt uden en tegning at støtte sig til.

Svar #16
08. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

hmm ja... men den måde ved at løse opgaven ved hjælp af pythagaos.. og lave 3 ligninger og sætte sammen tager ingen tid:P

Skriv et svar til: trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.