Matematik

Algebra

05. november 2013 af Martin071197 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med nogle opgaver i matematik og håber i kan hjælpe lidt.

Opgaverne lyder sådan

Opgave 1:

I har lavet eksperimenter i fysikdelen i tema 2. I har i denne forbindelse opstillet udtrykket:

mk·ck·(tF – tk) + mv·cv·(tF – tv) + mdamp·Ldanp  = 0

Forklar hvordan I isolerer Ldamp i denne ligning.

Opgave 2:

Antag nu at man kender stoffernes starttemperaturer, masser og specifikke varmekapaciteter og fordampningsenergi, men ønsker at beregne fællestemperaturen. Vis hvorledes man kan isolere fællestemperaturen ud fra ligningen, der er vist under opgave 1.

Tak på for hånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

                       mk·ck·(tF – tk) + mv·cv·(tF – tv) + mdamp·Ldamp  = 0

                       mdamp•Ldamp = mk•ck•(tk - tF ) + mv•cv•(tv – tF)

.

                                     mk•ck•(tk - tF ) + mv•cv•(tv – tF)
                       Ldamp = ----------------------------------------
                                                     mdamp


Svar #2
05. november 2013 af Martin071197 (Slettet)

Hvad med opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af mathon

         mk•ck•tF - mk•ck•tk  +  mv•cv•tF - mv•cv•tv = -mdamp·Ldamp

         (mk•ck + mv•cv)•tF   =   (mk•ck•tk + mv•cv•tv) - mdamp·Ldamp
.
                   (mk•ck•tk + mv•cv•tv) - mdamp·Ldamp 
         tF  =  ------------------------------------------------
                                    mk•ck + mv•cv                   


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.