Fysik

Induktion

05. november 2013 af Yayay (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvorfor opstår der en spændingsforskel når man putter stangmagneten i en spole?

Tak på forhånd!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

Du har ikke lært matematik nok til at forklare det, men kan beskrive
det fysikse fænomen induktion:

induktion
   det fænomen
   at
        et permanent varieret magnetfelt i en spole
        frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger
 

En spole er slet og ret en ledning spolet om = viklet regelmæssigt og stramt uden om en central holder med kernehul igennem.

Gevinsten er, at hver vinding = "omvikling" giver sit additive induktionsbidrag.

Kernehullet bevirker, at kerner af forskelligt materiale skiftevis kan anbringes heri til undersøgelse af specifik maksimering af den inducerede vekselspænding


Svar #2
05. november 2013 af Yayay (Slettet)

kan du ikke bare prøve at forklare det?


Skriv et svar til: Induktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.