Matematik
volum af en "solid"
Hej jeg haver en opgave der lyder: find the volume of a solid in the first quadrant bound by the cylinder z=9-y^2 and the plane x^2
Jeg er ret usikker på hvordan jeg skal opstille dette.. Jeg ser for meg at volumen skal være indenfor en uendelig stor kube hvor y og z må være ikke negativ? Kan jeg så på nogen måde opstille et trippelintegrale? men så ved jeg jo ikke de øvre grænser for y og z andet end at de evt kan være uendelige, men så får jeg vel inget konkret svar...
eller er det bare så nemt som inegral med grænse fra 0 til 2 (9-y^2) dx? så tenker jeg at jeg ikke kan vide om det opfylder at det skal være i første kvadrant? hmmm....
Svar #1
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
Hvad mener du med "the plane x^2" ? Formuler opgaven korrekt.
Svar #3
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Hvad menes der med "volume of a solid in the first quadrant" ?
Hvordan kan ligningen z = 9-y2 repræsentere en cylinder?
Svar #4
05. november 2013 af anitadittrich (Slettet)
Det er altså nøjaktig sådan opgaven lyder. Det drejer seg om multiple integraler
Som jeg nevner, så tolker jeg kravet om første kvadrant at der må være den del af volumen der havner i den "kube" der ligger mellem akserne på en sådan måde at y og z kun er ikke-negative.
men, spørgsmålet bliver jo så hvordan man sku indføre det som grænser i integralet, og om det overhode er nødvendigt?
Svar #5
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man taler om kvadranter i en koordinatplan. I rummet taler man om de otte oktanter

Måske tænkes der så på dette volumen
V = 0∫2 0∫3 0∫9-y^2 dz dy dx
Svar #6
05. november 2013 af anitadittrich (Slettet)
ja, det var også et trippelintegral i den gade jeg så for mig... Jeg er helt med på grænserne for x værdierne og z værdierne, men hvordan kommer du frem til den øvre grænse på 3 for y værdierne? Jeg ville umiddelbart sagt at man kenner den nedre grænse for y til at være null men ingen øvre grænse? som præcis var min grund for bekymring for at opstille et trippelintegrale...
Svar #8
05. november 2013 af anitadittrich (Slettet)
hmm, det kan jeg ikke rigtig gemmenskue hvordan det henger sammen... undskyld :P
Svar #9
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
(gennemskue?)
Jeg fortolker "first quadrant" som menende oktanten (+,+,+). Derfor skal der gælde 0 ≤ z, og da legemet også begrænses af fladen z = 9-y2, må der gælde 0 ≤ z ≤ 9-y2 .
Svar #10
05. november 2013 af anitadittrich (Slettet)
jeg er altså ikke dansk, og har kun boet her i et år, så beklager om mit sprog er til stor irriration ;)
nååååh.... det er altså bare fordi alle tal over 3 vil give funktionen negativ værdi og dermed gir uligheden ikke længere mening og z vil blive negativ... I see... Tak :)
Skriv et svar til: volum af en "solid"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
