Matematik

Hvad gør jeg forkert her, andengradsligning

05. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Har følgende ligning:

2x2 - 2x - 24 = 0

Jeg beregner d

(-2)2 - 4 * 2 * (-24) = 196

Udregner x:

(-(-2) ± √196 / 2 * 2) = 1 eller 3,5

Men maple fortæller mig resultatet bliver 4 og -3.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mangler en parentes omkring -(-2) ± √196 i tælleren.

x = (-b ± √d) / (2a) = (2 ± 14) / 4 = (1 ± 7) / 2 ⇒ x = 4 ∨ x = -3 .


Svar #2
05. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Det gør jeg ikke, jeg betegner de -(-2) som 2. Jeg forstår ikke dit resultat, du får 2 / 4 til 1, men det giver da 0,5? ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Der er ingen, der bestrider, at 2/4 = 1/2 .

De to løsninger er

x1 = (2+14)/4 = 16/4 = 4 , og

x2 = (2-14)/4 = -12/4 = -3 .

Jeg forstår ikke, hvordan du får 1 og 3,5 ud af det.


Svar #4
05. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Hold kæft en brainfart jeg har lavet. Jeg glemte at skulle udregne tælleren før jeg dividere. Tak du.


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert her, andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.