Matematik

Newtons afkølingslov

06. november 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

er der nogen der kan hjælpe med opgave 2 i dette sæt?

Vedhæftet fil: AFLOPG09 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af peter lind

a) Hvad er afkølingshastigheden når vandet har samme temperatur so omgivelserne

b) Løs differentialligningen. Løs dernæst ligningen T(t) = 38ºC


Svar #2
06. november 2013 af johs5 (Slettet)

kunne du uddybe a noget mere? Når du mener at jeg skal løse differentialligningen. mener du så at jeg skal integrere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af peter lind

Det betyder at du skal finde T som funktion af tiden. Alle hjælpemidler er tilladt, så du kan bruge et CAS værktøj til det


Svar #4
06. november 2013 af johs5 (Slettet)

det er vel også at integrere?


Svar #5
06. november 2013 af johs5 (Slettet)

ydermere har jeg det problem at jeg skal løse den uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2013 af peter lind

Du kan løse den ved brug af separation af variable


Svar #7
06. november 2013 af johs5 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

T(t) er badevandets temperatur (målt i C) til tiden t målt i minutter. Det oplyses, at T(t) opfylder differentialligningen

T'(t) = -k·(T(t) - 18)

Desuden er det oplyst, at T(0) = 53 og T(10) = 42 .

Med disse oplysninger kan man både bestemme k og løse differentialligningen.

Skriver man ligningen

(T(t) - 18)' = -k·(T(t) - 18)

er den let at løse ved separation af de variable. Benyt de to oplysninger om temperaturen til at bestemme k og integrationskonstanten.

I b) skal man løse ligningen T(t) = 38 , hvor man benytter det fundne udtryk for T(t) .


Skriv et svar til: Newtons afkølingslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.