Matematik

Optimering

07. november 2013 af hansoggrete (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, der hurtigt om jeg kan tjekke om jeg regner rigtigt i den vedhæftede opgave?

I b) får jeg A=2x(50-2x)-π*x2 og i c) får jeg arealet til at være størst, når x=7. Er det rigtigt?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af PeterValberg

Jeg vil umiddelbart mene, at din arealfunktion er forkert.
Lad os lige se dine udregninger...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. november 2013 af hansoggrete (Slettet)

a)

Omkredsfunktion:

O=2x+2x+2y=4x+2y

b)

A=2x*y-π*r2=2x*y-π*x2

Så isolerer jeg y i O=100

y=50-2x

A=2x(50-2x)-π*x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af PeterValberg

Du laver en lille "bøf" i a) med omkredsen, - du skal huske, at en del af
mønstrets kant er en halvcirkel (du har udtrykt omkredsen af rektanglet)

O = 2x + 2y + π·x

længden af cirkelbuen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. november 2013 af hansoggrete (Slettet)

Nå ja, sikke en bøf ;)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.