Fysik

Fysik opgave

07. november 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heyyy :)

er lidt lost i denne opgave, nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

''En cyklist holder til at begynde med stille ved toppen af en 15 m høj bakke. Bakkens længde er 200 m, den samlede masse af cyklist og cykel er 85 kg. Cyklisten kører nu på frihjul ned af bakken, og ved bakkens fod er hastigheden 30 km/h. Beregn det samlede arbejde og cykel udført af modstandskraften fra vej og vind '' 

skal man bruge denne formel? 

Aydre = Emek2 – Emek1 =  0.5· m · g · h - 0.5 · m · v^2 <=> g · h - 0,5 · v^2  ser det rigtigt ud? 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af Lone110 (Slettet)

b) Epot=Ekin+A

Epot= m*g*h   Potentiel energii øverst på bakken

Ekin1/2mv2     Bevægelsesenergi ved bakkens fod     v skal måles i m/s, omregn fra km/t

A er den samlede arbejde på cyklist og cykel udført af modstandskraften fra vind og vej


Svar #2
07. november 2013 af nani1596 (Slettet)

jeg får det til dette: 2*9.82,/s^2*15m*8.33^2 = A er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af mathon

        30 km/h = 8,3333 m/s

         Amodstand = (m • g • h - 0,5 • m • v2) = (85 kg) • ((9,2 N/kg) • (15 m) - 0,5 • (8,3333 m/s)2) = 9552,09 J


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.