Matematik

Statistik

08. november 2013 af gadehund (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Det er virkelig lang tid siden jeg har arbejdet med statsistik og der er noget (føler jeg) helt basalt som jeg bare ikke kan komme videre med og kunne godt tænke mig en hælpende hånd :) 

Spørgsmåls teksten er:

Der er i dag 1.059 folkeskoler i Danmark. I histogrammet vises fordelingen af karakteren ved 9. klasses afgangseksamen i skriftlig matematik i 2006 (Der mangler data for tre skoler). Gennemsnit og standardafvigelse er også oplyst og som det fremgår, er karaktererne tilnærmelsesvis normalfordelt.

- jeg kan ikke indsætte kurven, med det er som nævnt normalfordelt, og karakteren 9 er langt mod venstre. Y aksen går op til 100 og ud fra karakteren 9, skærer den y-aksen ud fra ca. 5.

Jeg ved at:

N = 1059

gennemsnit= 7,71

standard afvigelse = 0,597

jeg skal så udregne antal skole med gennemsnit over 9 og under 9. 

Igen - jeg ved det virker helt basalt, men er bare gået helt blank :(

Håber at der er en der lige vil hjælpe mig i gang igen

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2013 af chr42 (Slettet)

Prøv at se på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/statistik.html#normal

Du skal have fundet Φ(9), med μ=7,71 og σ=0,597. Du har sikkert en lignende funktion på din lommeregner eller har lært at slå op i en tabel. Når du har sandsynligheden for at en skole har over 9 i snit, kan du regne dig frem til antallet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2013 af wut123 (Slettet)

Φ(y) er fordelingsfunktionen for en standard normalfordeling, dvs. Φ(y) = P(Y<y) hvor Y~N(0,1). Det er ikke P(Y<9) = Φ(9) der skal bestemmes men P(X<9) = Φ((9-μ)/σ), hvor X~N(μ,σ2). Her er μ=7,71 og σ=0,597.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.