Fysik

Specifik varmekapacitet for vand

09. november 2013 af majormaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj

Mit vands masse = 89,3 g

MIt vands varmekapacitet = 3,9945KJ

Hvad bliver den specifikke varmekapacitet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

 varmekapacitet
                                                   C = m • c

specifik varmekapacitet
                                                   c = C / m


Svar #2
09. november 2013 af majormaster (Slettet)

Det giver jo ikke rigtig mening.

Hvis jeg siger C/m altså 3,9945KJ/89,3g så får jeg 0,0447

og hvis jeg slår vands specifikke varmekapacitet op på nettet så fortæller det mig at den specifikke varmekapacitet er 4,18 KJ pr kilo pr grad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af mathon

Du har forkerte enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2013 af mathon

                  varmekapacitet måles i kJ/K
hvorfor
                  enheden for specifik varmekapacitet bliver  kJ/(kg·K)

  
 


Svar #5
10. november 2013 af majormaster (Slettet)

Jep, jeg er helt med nu.

det var mig der ikke var opmærksom på enhederne

1000 tak!


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet for vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.