Matematik

Moment of inertia

10. november 2013 af cre (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften derude,

jeg sidder her med et problem i statik, som jeg ikke ved, hvordan man løser.

De eksempler der er i min bog, henvender sig nemlig ikke lige til denne slags opgave. Så er der nogle, der har en idé om, hvordan man løser denne her opgave (se vedhæft.)?

Jeg kan godt se, at den skal løses vha. integral.

Vedhæftet fil: Opgave F6-19.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

I = ∫∫y2dydx hvor integrationen skal ske over det blå areal


Svar #2
10. november 2013 af cre (Slettet)

Tak for svar.

Kan du forklare det mere specifikt? Hvorfor bliver det dobbelt integral og y2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af peter lind

dobbeltintegralet og y2 skyldes at sådan er definitionen af inertimomentet. Det stammer fra fysik hvor inertimomentet er defineret som ∑mi*ri2  hvor ri er afstanden af massen mi fra aksen. I det kontinuerte bliver mi til "massefylden*tykkelse*dxdy


Svar #4
10. november 2013 af cre (Slettet)

Tak, det giver en bedre forståelse af det hele. Der står nemlig ikke lige noget omkring dette i bogen, så vidt jeg kan se.

Men hvordan skal man så formidle de 1 m op af y-aksen, 1 m ud af x-aksen og området y3 = x2 i dobbelt integralet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af peter lind

Sæt y = f(x) du har så at inertimomentet er ∫01 (∫0f(x)y2 dy) dx


Skriv et svar til: Moment of inertia

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.