Matematik

Trigonometri

10. november 2013 af kajo01 (Slettet) - Niveau: C-niveau
I trekanten ABC er A=30 grader C=90 grader og siden c=5

Hvordan finder man siderne a og b?

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2013 af mathon

                     a = c • sin(A

                     b = c • cos(A)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er en retvinklet 30-60-trekant. Kateten over for vinklen på 30º (den korte katete) er derfor det halve af hypotenusen, og den lange katete er (√3)/2 ganget hypotenusens længde:

a = (1/2)·c

b = ((√3)/2)·c 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2013 af mathon

som jo fremgår af
                                       

                     a = c • sin(30º) = c/2

                     b = c • cos(30º) = (c/2)•√(3)     men som nævnt i #2 er kendt folkeskolegeometri,

hvor i en 30-60-trekant:
                     den største katete er √(3) gange den mindste katete
         og
                     hypotenusen er det dobbelte af den lille katete.
 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.