Matematik

Mat om trekanter

11. november 2013 af geeksoceity (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa allesammen

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse denne opgave:

Ved Ebbe er en strand 15 bred ( fra vand til slutningen af stranden), og vandoverfladen danner en vinkel på 5 grader med sandet. Ved flod stiger vandet 0,6m. Hvor bred er stranden nu?

Jeg vil rigtig gerne have en forklaring og ikke bare et svar.

Håber der er nogen som kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af hesch (Slettet)

Tegn en retvinklet trekant, hvor hypotenusen ligger op ad stranden. Der hvor vandkanten befinder sig ved ebbe, tegner du en lodret katete opad = a = 0,6m ( forskel i vandstand ). Den anden katete har længden b. Vinkel A = 5º. Vinkel C er den rette vinkel.

Hypotenusens længde, c, er det stykke stranden bliver forkortet ved flod.


Skriv et svar til: Mat om trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.