Matematik

Eksponentiel vækst, hjælp!!

12. november 2013 af Melinabrinch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj! 

Sagen er den, at jeg skal aflevere min matematikaflevering i morgen, og jeg har nu siddet med den samme opgave i to dage, og jeg kan stadig ikke knække den. jeg er ved at gå i spåner.

Nar lys trnger ned gennem vandet i en s, aftager lysintensiteten med dybden.
Lysintensiteten f(x) er bestemt ved

f(x) = 100 x a^x

hvor x er dybden, målt i meter under søens overfade, og a er en konstant. For en
ren og klar sø er lysintensiteten 16 i 5, 0 meters dybde.

i. Bestem a.
ii. Betem lysintensiteten i 40 meters dybde.
iii. Bestem halveringskonstanten for f.
iv. Hvad fortæller a om, hvordan lysintensisteten aftager med voksende dybde i
søen?

Håber virkelig i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af mathon

  

i.             
               16 = 100 • a5

                    a = 0,160,2

ii.            
                f(40) = 100 • a40

iii.
                X1/2 = ln(1/2) / ln(a)
 


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst, hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.