Matematik

Ulighed

13. november 2013 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har løst denne ulighed, men er lidt usikker på den da jg ikke ved hvad x2  betyder, jeg har antaget at det er det samme som x. Men opgaven ser således ud:

Løs uligheden:  x2-2x>0
vi vil have x leddene over på venstre side vi skal fjerne -2x det gør vi ved at lægge -2x på hver side af uligheden:

2*x+x2-2x>0+2 = x^2>2

så når uligheden er løst så giver den:  x^2>2

Hjælp: Bestem nulpunkterne for f(x) = x^(2) -2x og lav en skitse af grafen 
For at finde nulpunktet, skal vi finde det produkt ganget med sig selv giver 0 her har vi at:
x^(2)-2x= x(x+2x)=0

Er det rigtigt, eller er jeg på forkerte afveje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind

Du er på helt forkerte veje

x2+2x = x(x+2)

Find først rødderne ved brug af nulpunktsreglen

Brig dernæst at et produkt af 2 faktorer er positiv hvis de har samme fortegn


Svar #2
13. november 2013 af stenkasteren (Slettet)

hmm hvad med den første, hvor jeg skulle læse uligheden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af peter lind

Brug reglen i #1 produktet af 2 faktorer er positive hvis og kun hvis begge har samme fortegn


Svar #4
13. november 2013 af stenkasteren (Slettet)

jeg forstår dig ikke så godt ? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af peter lind

Du har 2 muligheder

begge faktorer er positiv altså x>0 og x+2 >0

begge faktorer er negative altså

x <0 og x+2<0


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan finder du rødderne

Ved Ligning
 

[0=a*x^2+b*x+c]
 

Diskriminanten
 

[D=b^2-4*a*c]

D > 0 (to rødder)

D = 0 (en rod)

D < 0 (ingen rødder)

Løsning:

[x=frac{-b±sqrt{D}}{2*a}]


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Polynomiet er allerede faktoriseret, så man benytter nulreglen til at aflæse rødderne.

x·(x+2) = 0 ⇔

x = 0 ∨ x = -2


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.