Matematik

Matematik ligning

13. november 2013 af Alexrivera (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey gutter og gutinder,

Jeg har lige en lille matematik opgave, som jeg godt kunne bruge hjælp til, da jeg ikke er helt sikker på hvordan man løser den.

Regnestykket hedder: (a + b) * (a + b) - 6b(a + b)

 - Det lille stjernetegn * betyder selvfølgelig gange.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Du ganger bare du har udførligt, at

(a+b)(a+b)-6b(a+b)=

a2+2ab+b2-6ab-6b2=a2-4ab-5b2


Svar #2
13. november 2013 af Alexrivera (Slettet)

Hov! Jeg er kommet til at skrive et lidt forkert regnestykke.

Det rigtige regnestykke hedder: (a + 3b) * (a + 3b) - 6b(a + b)

Men det samme gælder vel, som du allerede har skrevet Drunkmunky?

Mange tak for svaret!


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Det er bare at gange ud, ja.

Du har dog nu, at (a+3b)(a+3b)=a2+3ab+3ab+9b2

Og så ligger resten lige til højrebenet ;)


Svar #4
13. november 2013 af Alexrivera (Slettet)

Mange tak igen, det hjalp! ;)


Skriv et svar til: Matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.