Fysik

kWh om til J

15. november 2013 af pigen001 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa

Jeg er lidt i tvilv om hvordan man regner kWh om til joule. Og så vil jeg spørge om  kWh det samme som Watt?

Jeg skal lave 5 kWh om til joule. Tiden er 1 minut / 60 sekunder. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af peter lind

Hvilken tid ?Skriv opgaven ordret ind


Svar #2
15. november 2013 af pigen001 (Slettet)

Det er udfra nogle målinger vi selv har lavet:

http://oi43.tinypic.com/vg1jrc.jpg

Dette skal så laves om til joule siger mig lærer, men jeg ved ikke hvordan jeg skal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af mathon

                                                               1 kWh = 3,6·106 J


Svar #4
15. november 2013 af pigen001 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt :( 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2013 af mathon


                       1 Ws = 1 J
                       1 Wh = 3600 J = 3,6·103 J
                       1 kWh = 103 Wh = 103 • (3,6·103 J) = 3,6·106 J
 


Svar #6
15. november 2013 af pigen001 (Slettet)

Så hvis jeg skal regne 5 kWh ud:

5 W = 5 J pr sekund

Så skal jeg ganges med 1000 for at få det i kilo - det bliver så 5000

5 kW = 5000 J pr. sekund

5000 gange med med 3600 for at få det i 1 time. 

5 kWh = 18000000 J/s ( Kan man ikke skrive Mega Joule, da vi har 6 nuller? 

- Så 5 kWh er det samme som 1800000 joule per sekund, eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2013 af mathon

             1 kWh = 3,6·106 J

             5 kWh = 5•(3,6·106 J) = 1,8·107 J

           


Svar #8
15. november 2013 af pigen001 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: kWh om til J

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.