Matematik

Reducer

15. november 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I reducer denne opgave: (a+b)2-2ab-a2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af biotekbøf (Slettet)

a^2+b^2-2ab-a^2 - Her opløses parentesen.

-> 0a+b^2-2ab - Her trækkes a^2 fra a^2 =0a

= b^2-2ab - Det færdige udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #1 er forkert, eftersom (a+b)2 = a2 + 2ab + b2, og ikke lig med a2 + b2, som påstået i #1.

Samlet fås

(a+b)2 - 2ab -a2 = a2 + 2ab + b2 -2ab -a2 = b2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af biotekbøf (Slettet)

Hov for søren. Jeg beklager det forkerte svar, det gik vidst lidt for hurtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

(a+b)*(a-b)=a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

(a+b)*(a-b)=a^2-b^2


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.