Fysik

Fysik - energi

16. november 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

En bils motoreffekt angives ofte i hk (hestekraft). 1 hk er oprindeligt defineret som den effekt, der skal tilføres for at løfte en masse på 550 punds med hastigheden 1 foot pr. sekund. I dag anvendes værdien 1 hk = 735 W. Vi ser i det følgende på en bil, hvis motor har en maksimaleeffekt på 90 hk.

Beregn motorens maksimaleffekt i kW. 

- er det ikke den formel man skal bruge P= E/T ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af peter lind

Nej. Oplysningen i opgaven siger at du skal gange med 735 for at omregne fra hk til Watt


Svar #2
16. november 2013 af nani1596 (Slettet)

altså 735*90 = 66150 w?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Fysik - energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.