Matematik

Mat 2A opg 323 og 328

08. november 2005 af nodddi (Slettet)
Hej alle sammen... Er der nogen som kan hjælpe med disse to opgaver:

323: f(x)=(x^2+1)/(x-1) Der skal beregnes de x-værdier for hvilket grafen har vandrette tangenter. Derefter løse f'(x)=0,5 og til sidst bestemme skæringspunkter for tangenten i punktet (-1,f(-1))

328:

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2005 af 2835 (Slettet)

Angående asymptoter skal du undersøge, om roden i nævneren også er rod i tælleren, hvis det ikke er tilfældet er X = nævnerrod asymptote,

for vandrette asymptoter, skal du undersøge funktionen, for x gående mod +-uendelig.

f'(x)=0,5
differentier f(x), sæt det så lig med 0,5 isoler derefter x.

3) forstår ikke hvilke skæringspunkter der menes

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2005 af IBM (Slettet)

#1: Der menes ikke vandrette asymptoter, men vandrette tangenter, altså de x-værdier, for hvilke f'(x) = 0.

Bestem tangenten til f i (-1,f(-1)). Sæt dennes ligning lig f og bestem de x-værdier, for hvilke tangenten skærer f. Så kan du finde de tilhørende y-koordinater.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2005 af 2835 (Slettet)

#2 UPS.

Udregn f'(x), sæt denne lig nul og isoler herfra x, de værdier af x der her forekommer, er de x-værdier hvor der er vandrette tangenter.

MEN
opg 323, der findes facitlist bag i bogen, så prøv selv frem...

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Opgave 328 er vist til at overkomme, i hvert fald at dømme ud fra det første indlæg ;-)

//Epsilon

Svar #5
08. november 2005 af nodddi (Slettet)

Tangenten til grafen for f(x)=(x^2+1)/(x-1) i (-1,f(-1)), hvordan betemmer jeg skæringspunkterne?

Skriv et svar til: Mat 2A opg 323 og 328

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.