Fysik

RADIOAKTIVITET SPØRGSMÅL !! HJÆLP

17. november 2013 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eller anden som kan hjælpe mig med følgende spørgsmål i fysik. Det er under emnet redioaktivitet. 
Det vil virkelig være til stor hjælp!!! 

 

Hvis du er 100 meter fra en strålingskilde og måler en strålingsintensitet på 10.000. Hvor meget længere skal du så gå væk før strålingsniveauet er faldet 99% (svarende til en intensitet på 100)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af peter lind

strålingsintensiteten falder omvendt porportionalt med afstanden


Svar #2
17. november 2013 af iskander2990 (Slettet)

Det er jeg godt klar over, ellers mange tak for du gider hjælpe. Leder mere efter en forklaring/svar på følgende "(...)Hvor meget længere skal du så gå væk før strålingsniveauet er faldet 99% (svarende til en intensitet på 100)

"


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af peter lind

I = k/r2 Hvis du indsætter den kendteværdi kan du finde k. Derefter kan du løse ligningen I(r) = 100

Du kan også bruge at k/(s*r)2 = k/s2/r2 =k/r2/100


Svar #4
17. november 2013 af iskander2990 (Slettet)

Forstår ikke hvad de forskellige bogstaver betyder, og i hvilken sammenhæng det skal skrives i? Kan du ikke prøve, at indsætte værdierne i, så jeg bedre kan forstå det? :D
Kan man ikke bare opstille en ligning, og løse den mht. x?

100/x = 10000/100
x = 1000 meter. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2013 af peter lind

, k er en konstant, som kan findes af de givne oplysninger om intensiteten, r er afstanden fra kilden, s det du skal finde


Skriv et svar til: RADIOAKTIVITET SPØRGSMÅL !! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.