Fysik

Hejsa derude hjælp mig please

18. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har linket den i choose file, tak for hjælp.. :)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af hesch (Slettet)

Du skal løfte en vægt = 5kg + 0,5kg = 5,5kg.

Løftekraft i N = 5,5kg * 9,82m/s2

Der er 4 snorlængder mellem taljeblokkene, så hver gang du trækker 1m i snoren, forkortes afstanden mellem taljeblokkene: 1m/4 = 0,25m. Der er altså en "gearing" = 4:1.

Trækket i snoren skal derfor være:  Løftekraft / 4.

Trækket i øverste taljeblok = løftekraft + snorkraft.


Svar #2
18. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Tusinde tak jeg fandt ud af det senere 

a = 5,5kg* 9,82 

b=5,5*9.82

c=8 meter


Skriv et svar til: Hejsa derude hjælp mig please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.