Matematik
Omdrejningslegemer, drejning omkring y-aksen.
08. november 2005 af
Mikziel (Slettet)
Hej Alle!
Jeg sidder med en opgave i matematik, og ville lige sikrer mig at jeg ikke var ved at lave en dum fejl, håber at der er en der har tid til lige at kigge på det:
Jeg kender formlen:
b
V(y) = 2*pi*S[x*f(x)]dx
a
Her kommer det jeg er i tvivl om, er dette rigtigt:
når man skal finde volumet af et legeme dannet af to funktioner {her f(x)=ln(4) og g(x)=ln(x)}
kan man bruge ovenstående formel på begge de to ligninger, og efter dette er gjort, kan man så trække dem fra hinanden for at få det rumfang der ligger i mellem dem. Men man kan også sammenskrive de to formler, så man kun har en. Dette kommer til at se således ud:
b
V(y) = 2*pi*S[x*f(x)-x*g(x)]dx
a
er denne formel rigtig eller har jeg misforstået noget?
på forhånd tak
\\\\mikziel
Jeg sidder med en opgave i matematik, og ville lige sikrer mig at jeg ikke var ved at lave en dum fejl, håber at der er en der har tid til lige at kigge på det:
Jeg kender formlen:
b
V(y) = 2*pi*S[x*f(x)]dx
a
Her kommer det jeg er i tvivl om, er dette rigtigt:
når man skal finde volumet af et legeme dannet af to funktioner {her f(x)=ln(4) og g(x)=ln(x)}
kan man bruge ovenstående formel på begge de to ligninger, og efter dette er gjort, kan man så trække dem fra hinanden for at få det rumfang der ligger i mellem dem. Men man kan også sammenskrive de to formler, så man kun har en. Dette kommer til at se således ud:
b
V(y) = 2*pi*S[x*f(x)-x*g(x)]dx
a
er denne formel rigtig eller har jeg misforstået noget?
på forhånd tak
\\\\mikziel
Svar #1
08. november 2005 af Peden (Slettet)
Hvis det giver samme resultat med begge fremgangsmåder, så er der en indikation på at det passer.
Svar #2
08. november 2005 af Mikziel (Slettet)
tjaa, det har du selvfølgelig ret i :)
kloge ord!
(jeg må lære ikke bare at springe over hvor gærdet er lavest)...
kloge ord!
(jeg må lære ikke bare at springe over hvor gærdet er lavest)...
Skriv et svar til: Omdrejningslegemer, drejning omkring y-aksen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
