Matematik

hjælp

18. november 2013 af Aleynaa

Hej folkens, kan i hjælpe med med disse to opgaver

En cirkel er givet ved:

(x-2)2+(y+1)2=100

Linjen l er givet ved:

3x+4y-7=0

a) Bestem afstand fra centrum til linjen l.

Linjen m går gennem cirklens centrum og er vinkelret på linjen l.

b) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt centrums koordinatsæt i punkt-linie-afstandsformlen for den givne linie.

b) Aflæs koordinaterne for cirklens centrum C og dens radius r af cirklens ligning. Aflæs en normalvektor n for linien l af denne linies ligning. Stedvektorerne til skæringspunkterne mellem linien m og cirklen findes da af

OP = OC ± r·n/|n|


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af mathon


     Afstanden fra centrum C(2,-1) til linjen l

                                             |3•2 + 4•(-1) - 7|
                   dist(l,C(2,-1)) = ----------------------
                                                 √(32+42)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af mathon

  
                                r·n/|n| = 10·[3/5 , 4/5] = [6,8]

                                OP = [2,-1] ± [6,8]
 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.