Matematik

3.gradsligning

09. november 2005 af the87boy (Slettet)
Er der nogle, der kan hjælpe mig med at løse flg. 3.gradsligning:
x^3-x=2184

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2005 af km55 (Slettet)

Har du en lommeregner med "solver"? Hvis ikke har I så lært polynomiers division. Det er to af metoderne til at løse sådan en på.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2005 af km55 (Slettet)

Ud fra grafen samt ved hjælp af "solver"'en på min lommeregner får jeg at der kun er en løsning. x=13. Her vil det derfor ikke kunne svare sig at anvende polynomiers division.

Svar #3
09. november 2005 af the87boy (Slettet)

Jeg ved godt, at der er den løsning, men jeg vil gerne vide, om der ikke er en metode at løse den på

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2005 af km55 (Slettet)

der er de to jeg har nævnt... Der er ikke en metode som til 1.- eller 2. gradsligninger. Derfor spørger jeg dig om du kan bruge og har solver?

Svar #5
09. november 2005 af the87boy (Slettet)

Det har jeg, så den anvender jeg bare, men den kommer bare med 3 resultater

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2005 af km55 (Slettet)

Meget muligt. Da det er et 3. grads kan der jo være fra 1-3 løsninger. Hvad får du løsningerne til?

Hvis du anvender solveren til løsning, skal du dog huske at bemærke hvilke grænser du har sat hvis ikke du har en nyere lommeregner end min..:) (TI-83+)

Husk at skriv i din opgave at der højst kan være 3 løsninger, da det er et 3. gradspolynomier og at du derfor ikke leder efter andre.

Svar #7
09. november 2005 af the87boy (Slettet)

Min hedder MathCad 13 ;P
To irregulre og 13

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2005 af km55 (Slettet)

ok... Sådan løser man den.

Svar #9
10. november 2005 af the87boy (Slettet)

#8 Okay, tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2005 af Duffy

x^3 - x = 2184

x^3 - x - 2184 = 0

(x-13)*(x^2+13*x+168) = 0


x E {13, -13/2+1/2*i*sqrt(503), -13/2-1/2*i*sqrt(503)}



Duffy

Skriv et svar til: 3.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.