Fysik

Let fysik

24. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Kan nogen hjælpe mig med disse fysik spørgsmål/se om de svar jeg har givet er rigtige?;

Hvad er det, der flytter sig i en ledning, når der løber en strøm? = Elektroner?

Hvad er en elementarladning? = ?

Er strømstyrken den samme overalt i en ledning? = ?

Hvad kan et multimeter måle? = Spændingsforskel, strømstyrke og resistans?

Hvad er strømstyrken i en pære med resistansen 40 Ω og spændingsforskel 4,5 V? = 0,1125 A?

Hvad sker der, når en sikring springer? = ?

Hvad måler man med et amperemeter? = Strømstyrke?

Hvilken enhed bruges for resistans? = Ohm (Ω)?

Hvorfor er elektrisk strøm farlig? = ? 

Hvad betyder kWh? = k: kilo - W : Watt - h : hour = Kilowatthour?

Hvordan kan man spare på elektriciteten? = ?

? = Aner det ikke!

Håber VIRKELIG, at der er nogen der vil hjælpe. 

På forhånd, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

Hvad er en elementarladning? = Hvad er den mindste elektriske ladning, du kender i atomsammenhæng?


Svar #2
24. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Elementarladning?


Svar #3
24. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Vil du hjælpe med de andre??


Svar #4
24. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvorfor vil ingen hjælpe? :'(


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Hvad er det, der flytter sig i en ledning, når der løber en strøm? = Elektroner?  Ja

Hvad er en elementarladning? = Ladningen på en elektron.

Er strømstyrken den samme overalt i en ledning? = Ja, Kirchhoffs strømlov

Hvad kan et multimeter måle? = Spændingsforskel, strømstyrke og resistans? Ja, nogle kan også måle frekvens.

Hvad er strømstyrken i en pære med resistansen 40 Ω og spændingsforskel 4,5 V? = 0,1125 A?  Ja.

Hvad sker der, når en sikring springer? = Når strømstyrken bliver større end sikringens mærkeværdi, smelter en sølvtråd inde i sikringen, og strømmen afbrydes.

Hvad måler man med et amperemeter? = Strømstyrke? Ja

Hvilken enhed bruges for resistans? = Ohm (Ω)?  Ja

Hvorfor er elektrisk strøm farlig? = Kroppen "kommunikerer" vha. elektriske nervesignaler, der kan "overdøves" ved en stor strømstyke gennem kropen. Det kan bl.a. standse hjertet. Ved extreme strømstyrker, ( højspænding ), kan man blive stegt.

Hvad betyder kWh? = k: kilo - W : Watt - h : hour = Kilowatthour?  Dansk: kilowatt-timer.

Hvordan kan man spare på elektriciteten? = Sluk lyset, når du ikke skal bruge det. Udnyt eftervarmen på komfuret. Spar på vandet, når du skal koge æg, kartofler, og skru ned, når vandet koger, det bliver ikke varmere. Sluk for fjernsynet, når der sendes "Vild med dans". Kort sagt: Brug så lidt elektricitet så kort tid som muligt.


Svar #6
24. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#5

Mange 10000000000000 gange tak. Du er til VIRKELIG stor hjælp! :)


Skriv et svar til: Let fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.