Matematik

Regnvand

24. november 2013 af Katjubaki (Slettet)

En beholder til opsamling af vand rummer 48.000 liter vand.

Når den fyldte beholder skal tømmes, åbnes der for et afløbsrør. 

Der løber 160 liter vand ud pr. minut

Opstil nu en regneforskrift for vandmængden i beholderen som funktion af det antal minutter, der er gået siden vansløbsrøret blev åbnet. Angiv definisionsmængden.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Det vides, at der til at starte med er 48.000 L vand. Derfra haves det, at der løber 160 L vand ud pr. minut. Hvis du forestiller dig en linæer funktion, hvor x er antallet af minutter og y mængden af vand i L, hvordan ser den så ud? 

Forskriften for en lienær funktion: y = ax + b


Svar #2
24. november 2013 af Katjubaki (Slettet)

Hvad så med definitionsmængden??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Man kan jo ikke fylde mere vand i tanken, end den kan rumme, og man kan ikke tømme den til et negativt volumen vand.

y = ax + b     =>

y = -160x + 48000      =>

x = ( y - 48000 ) / ( -160 )

Så definitionsmængden må være mellem:

x = ( 48000 - 48000 ) / ( -160 )   og

x = ( 0 - 48000 ) / ( -160 )


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvorfor er hældningen negativ? Er det fordi man mister vand?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af hesch (Slettet)

#4:   Ja, jeg har valgt at lade y = indholdet af vand i beholderen, men det er et valg.


Skriv et svar til: Regnvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.