Fysik

Højdemåling

24. november 2013 af SuzanShaker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

med en trykmåler måles luftens tryk ved foden af et højhus til 101,3 kPa, mens den samme trykmåler viser 98,0 kPa på højhusets tag. Luftens denstet kan sættes til 1,20 kg/m3

Spørgsmål: hvor højt er højhuset?

Håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe, for er gået helt i stå ved denne opgave :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trykforskellen kan benyttes til at beregne tyngden af en luftsøjle med tværsnit 1m2 og hvis højde er lig med højhusets højde. 


Svar #2
24. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Ved du hvordan formlen ser ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ft = A·h·ρluft·g 

Trykforskellen er så

ΔP = Ft/A = h·ρluft·g


Skriv et svar til: Højdemåling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.