Matematik

Bestem hældning a for en parabel

24. november 2013 af VicTorRin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle 

jeg har opgaven:

en funktion er givet ved f(x) = -x^2 + 3x + a en anden funktion er givet ved g(x) = 2x + 3

a) bestem konstanten a således at g(x) bliver tangent til f(x)

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af peter lind

Hældningen for tangenten er 2, så du kan finde det punkt, hvor den rører af ligningen f'(x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af exatb

Parablens hældning er 2 for x =0,5

Sæt de to funktioner lig hinanden, og sæt 0,5 ind på x`s plads


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

At linien med ligningen y = g(x) = 2x + 3 er tangent til parabelen med ligningen y = f(x) = -x2 +3x +a betyder, at ligningen f(x) = g(x) har netop een løsning, dvs. at 2.-gradsligningen

-x2 +3x +a = 2x + 3

har diskriminant d = 0 .Bestem derfor a, så at diskriminanten d er lig med 0.

Svarene i #1 og #2 er helt korrekte; dette var blot ment som en alternativ fremgangsmåde, hvis differentialregning ikke er til rådighed.


Skriv et svar til: Bestem hældning a for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.