Matematik

Relativ y-vækst ud fra absolut x-tilvækst

25. november 2013 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har i a) udreget forskriften til at være f(x) = 7.36*1,05^x

I b) får jeg så til opgave at udregne den relative y-tilvækst når den absolutte x-tilvækst er 5.

Er det så bare y = 7,36*1,05^5 ?

Mvh. Philip


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

[ f(x+5) - f(x) ] / f(x)


Svar #2
25. november 2013 af Fallap (Slettet)

Kan du uddybe det en smule?

Hvad betyder [] ? og hvordan finder jeg ud af hvad f(x) er? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

[ ] er blot et ydre sæt parenteser. Forskriften for f(x) er jo kendt. Indsæt den i udtrykket.

f(x) = b · ax ,

[ f(x+5) - f(x) ] / f(x) = [ b·ax+5 - b·ax ] / (b·ax) = a5 - 1 = ...


Svar #4
25. november 2013 af Fallap (Slettet)

[7,36*1,05^x+5 - 7,36*1,05^x] / 7,36*1,05^x

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, reducer det så. Se #3.


Svar #6
25. november 2013 af Fallap (Slettet)

Hmm så får jeg:

(7,728^x + 5 - 7,728^2) / 7,728^x 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nærlæs forklaringen i #3. Forholdet

[ f(x+5) - f(x) ] / f(x)

er uafhængigt af x, og konstanten b indgår ikke i resultatet.


Svar #8
25. november 2013 af Fallap (Slettet)

Hele den første sætning går ud med hinanden undtagen ^5 som så divideres med b*a^x? Og  er ikke sikker på hvor det -1 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

-1 kommer fra -f(x) / f(x) .


Skriv et svar til: Relativ y-vækst ud fra absolut x-tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.