Fysik
Energi (arbejde)
09. november 2005 af
sontas (Slettet)
Definition Epot(P) = Afelt (P-->0)
Udled udfra definitionen, den potentielle energi for et legeme med massen m, når m ligger i punktet p i højden h over overfladen.
Da 0 sættes til nulpunkt er EpotP = AfeltP
Afelt = Ares - Aydre = Ares
da der ingen ydre kræfter er.
EpotP = Ares = Ekin! Det kan da ikke passe, hvad går galt?
Udled udfra definitionen, den potentielle energi for et legeme med massen m, når m ligger i punktet p i højden h over overfladen.
Da 0 sættes til nulpunkt er EpotP = AfeltP
Afelt = Ares - Aydre = Ares
da der ingen ydre kræfter er.
EpotP = Ares = Ekin! Det kan da ikke passe, hvad går galt?
Svar #1
09. november 2005 af sontas (Slettet)
Når det er måske fordi, at det er ændringen i kinetisk energi, og da Emek er konstant kan det måske passe?
Nb. det er i jordens tyngdefelt ved jordoverfladen det foregår.
Nb. det er i jordens tyngdefelt ved jordoverfladen det foregår.
Skriv et svar til: Energi (arbejde)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
