Debat

Karakterer

26. november 2013 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Har lige et spørgsmål angående 1. standpunktskarakter på Gymnasiet.

Jeg har lige fået standpunkt, og undrede mig lidt over at der i nogle af kommentarerne fra ens lærer står at det er med pil op.

Kan det passe at lærerne aldrig giver den rigtige karakter når det er den allerførste standpunkt?? Der er nogen der mener at hvis man får en for høj karakter til at starte med, så kan det ske at den pågældende elev undervudere det, og "slacker" lidt mere pga. underdrivelsen af karaktererne?? (Det er bare hvad jeg har hørt)

//Malling


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Læreren ville egentlig give en lidt højere karakter, der dog ikke findes i den officielle skala. F.eks. karakteren 8 bliver til 7 med pil op.

Det er ret forskelligt, om lærerne giver den rigtige karakter ved første standpunkt. Der er mange lærere, der gerne lige vil se, om den holder. Det er ikke rart at lægge ud med en høj karakter og så blive nødt til at gå nedad senere. Der er lærere, der er så rutinerede, at den karakter, de giver svarer til, hvad man kan forvente til eksamen, hvis man holder niveauet.

Der er elever, der kan finde på at slække på arbejdet med et fag, der giver gode karakterer. Det skal man passe på med. Det kræver virkelig talent for faget at kunne holde karateren med et minimum af arbejde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2013 af JJ-cool (Slettet)

Eller din lærer er rigtigt meget i tvivl om standpunktet og derfor vælger en forsigtig løsning, der signalerer til dig, at du med en smule mere indsats formodentlig kan få den højere karakter.

Brug af pile er udbredte idag, hvor der er så store spring mellem karaktererne.
Fx dækker et 7 - tal idag præstationer fra middel til noget over middel, og derfor kan nogle lærere vælge at vise, hvor du inden for det relativt brede område befinder dig - for neden eller for oven i ffx middelområdet - så vær du gla d for, sat lærer forsøger at præcisere sin bedømmelse


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det er normalt alt lærere er tilbageholdende at give for høje karakterer, fordi eleverne ka risikere at falde igen.Pilene ska bare opfattes som motiverende . :)

Skriv et svar til: Karakterer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.