Fysik

Kernefysik

27. november 2013 af 321ab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har to spørgsmål jeg ønsker hjælp til: 

1) Radonisotopen 220-Rn henfalder ved alfa-henfald med halveringstiden 55,3 s. Hvor meget af en oprindelig portion 220-Rn er tilbage efter 4 gange halveringstiden?

2) Efter 10 timer er et radioaktivt stof faldet til 90% af det oprindelige. Bestem halveringstiden for det radioaktive stof? 

Håber i kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af mathon

1)
                                N(4·T1/2) = No•(1/2)4·T1/2/T1/2 = (1/2)4 = 1/16


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af mathon

2)

                               N(10) = No•(1/2)10/T1/2 = No•0,90

                                            (1/2)10/T1/2 = 0,90

                                            log(1/2)•10/T1/2 = log(0,90)

                                            10/T1/2 = log(0,90)/ log(0,5)

                                            T1/2/10 = log(0,5)/log(0,90)

                                            T1/2 = 10•log(0,5)/log(0,90)

                                            

                                            

                                           
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af mathon

#1
 

1)
                                N(4·T1/2) = No•(1/2)4·T1/2/T1/2 = (1/2)4·No = (1/16)No


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.