Matematik

Isolering af t...

28. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hejsa, fik hjælp forleden, men nu er jeg gået i stå igen.

1000 = 2000/1+39* e-0,1*t
Nu skal vi isolere t:
1000 = 2000/1+39*e e-0,1*t
Vi ganger over kors:
1+39·e-0,1t = 2000/1000 = 2 ,
isoler 39·e-0,1t :
39·e-0,1t  = 2-1 = 1 ,
isoler e-0,1t :
e-0,1t = 1/39
Og tager nu ln på begge sider:
0,1t = ln(39)
0,1t = 3,66

HVORDAN KOMMER JEG VIDERE?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så divideres med 0,1 på hver side. Jeg formodede i den anden tråd, at du selv ville være i stand til at tage det sidste lille skridt, men jeg tog altså fejl.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1413863


Svar #2
28. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Ja. Jeg har været nede med i depression længe og kan ikke finde ud af matematik.... Undskyld..

Men tak.


Skriv et svar til: Isolering af t...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.