Matematik

Højden i en trekant

28. november 2013 af Nay (Slettet) - Niveau: B-niveau

Rekvinklet trekant med siderne: a=6 b=8 c=10

Hvilken formel skal jeg bruge for at beregne højden c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af LeonhardEuler

Du har allerede højden c.

Men ud fra de tal så tyder det på Pythagoras sætning:

a+ b= c⇒ 62 + 82 = 102


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af Lone110 (Slettet)

c er opgivet 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2013 af SuneChr

1/2·katete1·katete2  =  areal
1/2·hypotenuse·højde=  areal


Svar #4
28. november 2013 af Nay (Slettet)

Okay, forklaret det måske helt forkert, men her er et billede af trekanten og skal finde hc


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2013 af SuneChr

# 4
Hvis du læser indlægget # 3, vil du se, at de to venstresider i ligningerne er ens.
Derudaf kan du finde højden på C.
 


Skriv et svar til: Højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.