Matematik

Bestem ligningen for den tangent der går gennem (-2,0)

29. november 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=(1/4)x^3-x^2-x+4

har regnet at 

f`'(x)= ((3)/(4))x^2-2x-1
f''(-2)=((3)/(4))*-2^(2)-2*-2-1 = 0
f(-2)=((1)/(4))*-2^(3)+2^(2)+2+4 = 8
y=0(x-x0)+8

Det kan jeg ikke få til at blive til en ligning, men kan ikke se hvad jeg har gjort forkert? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af SuneChr

y - 0  = ( 3/4·(- 2)2 - 2·(- 2) - 1)·(x - (- 2))

I overskriften bør der stå, at tangenten tangerer (- 2 ; 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2013 af Snick (Slettet)

f '(x) = 3/4x2 - 2x

f '(-2) = 3/4 · (-2)-2 · (-2)

         = 12

Proev herfra

Mvh Snick


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2013 af SuneChr

# 2
f ' (- 2)  =  6


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2013 af Snick (Slettet)

#3

Naturligvis. Jeg missede endda et enkelt x i f(x)

Tak for rettelsen.

Mvh Snick


Svar #5
29. november 2013 af tusindsol (Slettet)

Tak, så kom jeg videre

har fået ligningen til at være 

y=6x+10


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2013 af SuneChr

# 5
y  =  6x + 12

Tangentligningen skal jo også tilfredsstilles af (- 2 ; 0)
Dette er ikke tilfældet i # 5


Skriv et svar til: Bestem ligningen for den tangent der går gennem (-2,0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.