Matematik

Differentialregning f(x)=x^(2)+5x

01. december 2013 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

En funktion f er givet ved 
f(x)=x^(2)+5x
Bestem f^(') (x),og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f(4))

Min besvarelse lyder således:

Jeg finder f^(' ) (x) ved først at finde difrentialkvotienten
f^(')(x) = 2*x + 5*x
Derefter løser jeg ligningen ved at sætte f^(')(x)=9
f^(')(x)=9
2*x+5*x=9 ? 7*x=9

Er det korrekt, jeg tror selv det er forkert. Er ikke helt med på hvordan man gør. Har bare fulgt et eksempel fra min bog. Kan ikke se hvor jeg skulle få tallet 9 fra. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke differentieret korrekt. Det er uklart, hvad du laver derefter. Jeg kan heller ikke se, hvor du får tallet 9 fra.

Man skal beregne f(4) og f '(4) og så indsætte i tangentligningen

y = f '(4) · (x - 4) + f(4)


Svar #2
01. december 2013 af NaNoTecs

f(x)=x^(2)+5x

f ' (x) = 2 * x + 5 *x 

f ' (x) = 7

7=2*x+5

x=1

Således????


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke differentieret korrekt. Benyt reglen

(xn)' = n·xn-1

på hvert led i funktionen.

f(x) = x2 + 5x ,

f '(x) = (x2)' + 5·(x)' = ...

Hvorfor forsøger du at løse ligningen f '(x) = 7 ???

Man skal beregne f(4) og f '(4) , som det allerede blev pointeret i #1.


Svar #4
01. december 2013 af NaNoTecs

f(x)=x^(2)+5x

f ' (4) =(4^2)' + 5 * (4) ' = 

Mener du sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. man beregner først forskriften for f '(x), og så indsætter man x = 4 i den. Du skal differentiere forskriften for f(x) korrekt, og så beregne f '(4) .


Svar #6
01. december 2013 af NaNoTecs

Okay. Så for at finde diffrential kvotienten:

f(x)=x^(2)+5x

f ' (x) = 2 * x^1 +5x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du differentierer hele tiden det sidste led forkert.


Svar #8
01. december 2013 af NaNoTecs

Kan du ikke lave opgaven med forklarende tekst undervejs i opgaven så kan det være jeg forstår det, for jeg kan ikke finde hoved og hale i det. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

En funktion f er givet ved 
f(x)=x^(2)+5x
Bestem f^(') (x),og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f(4))

-----------

Den aflede funktion er 2x+5
tangentens ligning er y-y0=a(x-x0)
x0=4 og y0=f(4)=4^2+5*4=36

a= f'(x) , i dette tilfælde a= f'(4)=2*4+5=13

dvs. y-36=13(x-4)

<=> y=13x-16


Svar #10
01. december 2013 af NaNoTecs

Mange tak skal du have for alt besværet! Hav en god aften. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, så kan trådstarter jo bare skrive af.

(den afledede funktion).


Skriv et svar til: Differentialregning f(x)=x^(2)+5x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.