Matematik
Opg. 5.109 i bogen eksamensopgaver (3.g)
10. november 2005 af
LA PLAYA (Slettet)
Hej...
Mangler lige et hint til hvordan man finder intervallet for M... Altså (0,???)
Mangler lige et hint til hvordan man finder intervallet for M... Altså (0,???)
Svar #1
10. november 2005 af LA PLAYA (Slettet)
hmm... prøver lige at omformulerer mit spørgsmål:
ved godt at den anden interval grænse er 3/4(PI) men hvordan finder man ud af det / formulerer det ???
ved godt at den anden interval grænse er 3/4(PI) men hvordan finder man ud af det / formulerer det ???
Svar #2
10. november 2005 af Dr. W (Slettet)
Du sætter simpelthen bare sinx + cosx = 0. Detter er dog lidt kompliceret at regne ud.
Sinx = -cosx <--> -1 = sinx/cosx <-->
-1 = tanx, denne ligning løses så bare og du finder alle skæringspunkterne med x-aksen. Du bruger naturligvis bare den første positive. Der forekommer et lille problem idet du ikke må dividere med 0 og cosx kan jo være nul. Men dette løses dog hurtigt. Hvis cosx = 0 er x = pi/2 og er dette tilfældet er sinx = 1. Altså fås at 0 +1 = 0, hvilket jo er forkert.!
Det skulle jeg mener var svar nok!
Sinx = -cosx <--> -1 = sinx/cosx <-->
-1 = tanx, denne ligning løses så bare og du finder alle skæringspunkterne med x-aksen. Du bruger naturligvis bare den første positive. Der forekommer et lille problem idet du ikke må dividere med 0 og cosx kan jo være nul. Men dette løses dog hurtigt. Hvis cosx = 0 er x = pi/2 og er dette tilfældet er sinx = 1. Altså fås at 0 +1 = 0, hvilket jo er forkert.!
Det skulle jeg mener var svar nok!
Skriv et svar til: Opg. 5.109 i bogen eksamensopgaver (3.g)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
