Fysik

Please.. hjælp!

02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Punkterne A og B befinder sig på ækvator i afstanden 787.5 km. I A ses solen i lodret og samtidig ses solen i B 7.2 grader fra lodret. Hvis jorden regnes som en kugle, hvad er da omkreds og radius?

Facit: Omkreds=6267 km, tabelværdi=6.373E6 m

2. Jorden roterer om sin akse på 24 timer. Hvilken hastighed giver det på overfladen?

Facit: 463 m/s

3. I løbet af et år måles solens maksimal- og minimalhøjde til 66.7 grader og 43.3 grader. Hvad er jordaksens hældning, og hvilken breddegrad måles fra?

Facit: Jordaksens hældning: 23.4 grader. Breddegraden: 55 grader

Ville virkelig sætte pris på noget hjælp her, hvis der er nogen der kan.. På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Vinklen 7,2º svarer til 787,5 km . Hele Jordens omkreds svarer da til 360º , så

2πr = 787km · 360º / 7,2º ,

r = 787km · 360 / (7,2·2π)

2. Farten er Jordens omkreds divideret med 24 timer.


Svar #2
02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet)

Tak for hurtigt svar Andersen11.. Det er værdsat!


Svar #3
02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet)

1.

Rammer jo bare ikke facit

787.5 * 360 / 7.2 = 39375 .. 

Facit er 6267 km...


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs forklaringen.

r = 787,5km · 360 / (7,2·2π) = 6267 km.


Svar #5
02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet)

ahh.. glemte π .. tak ; )


Skriv et svar til: Please.. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.