Engelsk
Hjælp til nogle få ord i oversættelse
10. november 2005 af
LausTausen (Slettet)
Hej, folkens!
Jeg har brug for en smule assistance til nogle ord i en oversættelse.
Det første ord er "økonomisk", og jeg ved ikke, om jeg skal oversætte med "financial", "economic" eller "economical". I sammehæng:
"De havde fået økonomisk bistand til rejsen fra The London Company."
Det andet ord er "tobakshandel", som jeg selv vil oversætte til "tobacco trade", men nogle fra min klasse mener noget andet. I sammehæng:
"En engelsk koloni der allerede klarede sig godt ved tobakshandel."
Og så er jeg en smule i tvivl, om hvordan følgende sætning skal oversættes:
"De blev slået ud af kurs og landede syd for det, der i dag er Boston, og grundlagde en koloni, som de kaldte Plymouth Plantation."
Min oversættelse:
"They got off course and landed south of what today is Boston and founded a colony which they called Plymouth Plantation."
På forhånd tak! :-)
Jeg har brug for en smule assistance til nogle ord i en oversættelse.
Det første ord er "økonomisk", og jeg ved ikke, om jeg skal oversætte med "financial", "economic" eller "economical". I sammehæng:
"De havde fået økonomisk bistand til rejsen fra The London Company."
Det andet ord er "tobakshandel", som jeg selv vil oversætte til "tobacco trade", men nogle fra min klasse mener noget andet. I sammehæng:
"En engelsk koloni der allerede klarede sig godt ved tobakshandel."
Og så er jeg en smule i tvivl, om hvordan følgende sætning skal oversættes:
"De blev slået ud af kurs og landede syd for det, der i dag er Boston, og grundlagde en koloni, som de kaldte Plymouth Plantation."
Min oversættelse:
"They got off course and landed south of what today is Boston and founded a colony which they called Plymouth Plantation."
På forhånd tak! :-)
Svar #1
10. november 2005 af Fingersen (Slettet)
1: They had received financial support from The London Company to their journey.
2: An English colony which already did well in the tobacco trade/trading tobacco.
3: got of course = were knocked off course, landed = el. ended up.
MVH
Fingersen
2: An English colony which already did well in the tobacco trade/trading tobacco.
3: got of course = were knocked off course, landed = el. ended up.
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: Hjælp til nogle få ord i oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
