Fysik

Henfaldsloven

02. december 2013 af 550631 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn hvor stor aktiviteten er fra 1 g af den radioaktive blyisotop Pb-211, som har en halveringstid på 36,1 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af peter lind

Find hvor meget det pågældende blyatom vejer og divider dette op i den totale masse her 1g. Derved får du antallet N af blyatomer. Find henfaldskonstanten k ud fra oplysningen om halveringstiden. Aktiviteten er så k*N


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af mathon

              A = k • N

              A = (ln(2)/T1/2) • (m/M)·NA

              A = (ln(2)/(36,1·60 s)) • ((1 g)/(211 g/mol))·(6,02214·1023 mol-1) = 9,133·1017 s-1 = 0,9133·1018 s-1

                                                                                                                                                           0,91 EBq     


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.