Matematik

D-Mark

03. december 2013 af josephinesky (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I Tyskland køber Hansen et lille TV for 425 D-Mark.
Kursen på D-Mark er 385. (100 D-Mark = 385 kroner

- Hvor meget koster fjernsynet i danske kroner?

I Danmark koster det samme fjernsyn 1918,40 kr. + 25% moms.

- Hvor meget koster det i Danmark incl. moms?
- Hvor meget har Hansen sparet ved at købe fjernsynet i Tyskland?
- Hvor mange % har Hansen sparet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af 123434 (Slettet)

1)

100 dk kr=385 D-mark

1kr=3,85 DM

425*3,85=ca 1636 kr

2) 1918,4*1,25=2398kr

3) (2398kr-1636kr)=762 kr

4) (2398-1636)/2398*100=ca 46,5%


Skriv et svar til: D-Mark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.