Matematik

Bestem vinklerne i trekant med få oplysninger

04. december 2013 af HjælpForvirret (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Sidder med et lille problem i en matematik opgave. 
Jeg har fået stillet til opgave, at finde vinklerne i en stum, ligesidet trekant. Kender INGEN af vinklerne i forvejen, men kender dog 2 af siderne ud fra radius som er 0,75 m (det er så de sider som er ens, hvis i skulle være i tvivl ;) ). Altså den sidste side er ukendt.
Jeg har forsøgt mig med sinusrelationen og cosinusrelationen, men kommer til at mangle oplysninger til at afslutte dem. Har også forsøgt med pythagoras' læresætning, men den er kun for retvinklede trekanter.
Så er der nogen der ligger inde med en formel for hvordan jeg kan udregne dette? Alt jeg mangler er nemlig en formel :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af mathon

…du skal kende den stumpe vinkel v

          de to øvrige, lige store vinkler
          er
                        u = (180º - v)/2 = 90º - (v/2)


Svar #2
04. december 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

Ja, men hvordan finder jeg den stumme vinkel? det er der problemet ligger? har kun de to sider at regne ud fra? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2013 af mathon

…du må have en oplysning mere.


Svar #4
04. december 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

her er hvad jeg har :)

Vedhæftet fil:Hjælp!.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2013 af SuneChr

Beregn v når vi har ligningen
2·π·0,75·v/360  =  2


Svar #6
04. december 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

Fandt jeg ud af ;)
Men takker! :D

- Nu vi er i gang, så ved du vel ikke hvordan jeg udregner tværsnitsarealet af sådan en rende som er vist på den
  vedhæftede fil? :$


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2013 af SuneChr

π·r2·v/360 - areal af Δ


Svar #8
04. december 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

Cool! TAK! :)


Skriv et svar til: Bestem vinklerne i trekant med få oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.