Fysik

Spænding

04. december 2013 af 550631 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I serieforbindelse gælder der, at det samlede spændingsfald over to komponenter er lig spændingsfaldet for den ene komponent + spændingsfaldet for den anden komponent

     U = U1 + U2

.. Hvad hvis de var i parallelforbindelse?


Svar #1
04. december 2013 af 550631 (Slettet)

Er det U = U1 = U2 ? hvis ja hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2013 af hesch (Slettet)

#1:  I parallel:

Modstandene er jo her parvis kortsluttede i enderne. Derfor må spændinsfaldet over dem være ens.

Til gengæld får du her:    I = I1 + I2

I en serieforbindelse får du:  I = I1 = I2


Svar #3
04. december 2013 af 550631 (Slettet)

så ud fra det du skriver i #2, kan man så godt lave følgende udledning?

     I = U/R = U/R1 + U/R2 <=> 1/R = 1/R1 + 1/R2           (parallel)
 


Svar #4
04. december 2013 af 550631 (Slettet)

og udledningen for resistancen i serieforbindelser er det

     U = R·I = R1·I +  R2·I <=> R = R1 + R2  ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2013 af hesch (Slettet)

#3 og  #4:    Ja, netop.


Svar #6
04. december 2013 af 550631 (Slettet)

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2013 af hesch (Slettet)

I = I1 + I2    fremkommer af Kirchhoffs strømlov   ( 1. lov )

U = U1 + U2   fremkommer af Kirchhoffs spændingslov  ( 2. lov )


Skriv et svar til: Spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.