Matematik

Sandsynligheden

04. december 2013 af aldi0096 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan nogen forklare mig hvad sandsynlighed er kan ikke huske og med et fx. :) tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af 123434 (Slettet)

Håber du kan bruge det til noget. 

F.eks. Du kan slå (1,2,3, 4, 5 og 6) med en terning.

Hvad er sandsynligheden for at slå 1?

1/6=ca 17%

Sandsynligheden for at få en dreng er 50% 

En mor ønsker sig 2 drenge, hvad er sandsynligheden for at det sker

1/2*1/2=1/4=25%


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2013 af PeterValberg

#1

For hver gang der bliver født 100 piger, bliver der født 106 drenge.
Så sandsynligheden for at få en dreng er faktisk en anelse større, end for at få en pige.

[kilde]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af 123434 (Slettet)

3# Ok, jeg gik bare ud fra, at der blev født 50% procent af hver.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2013 af PeterValberg

#4 klart nok og som eksempel på, hvad sandsynlighed er,
     så er eksemplet også god nok, - det var sådan set bare
     fordi, jeg tilfældigt faldt over den information forleden og
     kom til at tænke på det igen, da jeg læste #1   

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.