Matematik

retvinklet trekant hjælp

04. december 2013 af krillo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er C en ret vinkel. Siden b =3 og vinkelhalveringslinjen Va=4. 

Bereg de ukendte sider og vinkler.

Er helt lost.. Noget hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinkelhalveringslinien vA (ikke Va) er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er b og hvor den til b hosliggende vinkel er A/2. Der gælder derfor, at

cos(A/2) = b / vA

Find A/2 og derefter A. Beregn så B = 90º - A, og tilsidst a = b·tan(A), c = b/cos(A) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en tegning. Kald skæringspunktet for halveringslinjen med a for D. Se på den ligebenede trekant ACD. Ud over den rette vinkel kender du 2 sider, Find vinkel A ½ i denne trekant og deraf igen vinkel A


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Trekant ACD er da ikke ligebenet, men retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af peter lind

#3 Du har ret det var en skrivefejl


Skriv et svar til: retvinklet trekant hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.