Matematik

Svær matematik ;)

10. november 2005 af KaiserA (Slettet)
Okay jeg har fået denne opgave men kan simpelthen ikke komme nogle vegne med den.

: Et skib i havsnød bifinder sig på positionen S. Et andet skib på vej til undsætning befinder sig på positionen T. Fra to steder A og Bpå land måles vinklerne u,v,w og z. (så er skibenes baner tegnet ind i trekanter) Afstanden mellem A og B er 24,5 km. og vinklerne måles til : u = 29,1 grader v = 41.3 grader w = 50,2 grader og z = 14,7 grader.

Beregn afstandene [AS] og [AT].
Bergeng afstanden [ST] mellem de to skibe.

Det ville være fedt hvis der var nogen som lige gad og se på dette her og evt. prøve at forklare mig hvordan jeg skal bære mig ad :) tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2005 af iB (Slettet)

Lidt svært at hjælpe uden tegningen, men det ser ud som om det bare er trekants-regning hele vejen i gennem. Med sinus- og cosinus-relayionerne burde du ikke have problemer med at løse denne opgave. Huske at du bare skal kende 3 ting i en trekant, før du kan regne resten ud (fx to vinkler og en side, er nok til at kunne finde resterende sider og vinkel)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#1:
På nær det flertydige tilfælde, hvor man får oplyst tre vinkler; men det er heldigvis ikke tilfældet her.

//Epsilon

Svar #3
10. november 2005 af KaiserA (Slettet)

Ok men fra AS har vi kun vinkel z ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Tja, det må du vide. Vi sidder ikke inde med figuren, som viser skibenes positioner og de omtalte vinkler.

Hvis du vil have et mere kvalificeret svar, bliver du nødt til at uploade figuren og indsætte et link dertil i denne tråd.

//Epsilon

Svar #5
10. november 2005 af KaiserA (Slettet)

ok et øjeblik

Svar #6
11. november 2005 af KaiserA (Slettet)

Har lavet tegningen ved ikke hvordan jeg skal få den uploaded.. Nogle som kender et sted?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2005 af TheKo (Slettet)

http://imageshack.us/

Svar #8
11. november 2005 af KaiserA (Slettet)

Hmm hva med sådan her?

http://img378.imageshack.us/img378/4341/0trekant1pj.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Alternativt,

http://peecee.dk/

//Epsilon

Svar #10
11. november 2005 af KaiserA (Slettet)

Nå er der så nogle som kan hjælpe? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

|AS| kan beregnes ved at betragte trekant ABS. To vinkler (v og w+z) samt |AB| er kendt.

Tilsvarende gør sig gældende for |AT|; betragt trekant ABT, hvori w, u+v samt |AB| er kendt.

Sinusrelationer vil umiddelbart være et fornuftigt valg.

Dernæst er det en ligefrem anvendelse af cosinusrelationerne at beregne afstanden |ST| mellem skibene.

//Epsilon

Skriv et svar til: Svær matematik ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.