Fysik

middelacceleration

06. december 2013 af oleoleoleoleole (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Er der nogle der kan hjælpe mig med en øvelse, som jeg tygger på.

Har vedhæftet en fil.

tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af mathon

                                   v(t2) - v(t1)
                   amiddel = ----------------
                                     t2 - t1

                  amomentan = tangenthældningen til tidspunktet

                  a(to) = dv/dt = v '(to)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2013 af hesch (Slettet)

Man skal jo have luppen frem her.

Men lad os sige, at  v(2s) = 2,5m/s, så er middelaccelerationen =

2,5m/s / 2 s = 1,25m/s2


Svar #3
06. december 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

tak for så hurtig et svar. Men ved ikke rigtig hvad jeg skal sætte ind når jeg skal regne middelaccelerationen? :)


Svar #4
06. december 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

Har forstået det med middelacceleration, men hvad gør jeg så for at finde momentaccelerationen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2013 af hesch (Slettet)

#4:  Momentanaccelerationen ( øjebliksaccelerationen ).

Til  t = 2s, lægger du linealen på kurven, og tegner en linie gennem punktet ( 2s ; v(2s) ), således at at linien danner en tangent til kurven.

Find hældiningen af linien = dv(t) / dt = a(t) = accelerationen til dette øjeblik.


Svar #6
06. december 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

tusind tak for hjælpen, nu giver det hele mening :DDDD


Skriv et svar til: middelacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.