Biologi

help plzzzz

06. december 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis der falder én spore ned på agaren, og sporen deler sig efter 1 time, og de igen deler sig efter 1 time, osv, hvor mange celler vil der så være i en koloni, der er fremkommet efter 1 døgn?

hvordan regner jeg dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ved time 0 har du 1 spore.

Ved time 1 har du 2 sporer.

Ved time 2 har du 2*2 sporer

Ved time 3 har du 2*2*2 sporer

Ved time 4 har du 2*2*2*2 sporer

Systemet bør indses nu..

Sporer efter n timer = 2n , i dette tilfælde er n = 24, så antal sporer = 224


Skriv et svar til: help plzzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.